Gent gelast "bibberduik" af wegens vrieskou

Gent gelast "bibberduik" af wegens vrieskou

Door de ijsvorming op de zwemvijver van de Blaarmeersen heeft het Gentse stadsbestuur de jaarlijkse "bibberduik" komende zondag afgelast. Dat meldt het stadsbestuur vandaag. "Ten gevolge van de ijsvorming op de vijver en met kennis op de weersvoorspellingen zijn de condities om een veilige Bibberduik te organiseren niet meer te garanderen", zegt schepen van Sport Resul Tapmaz (sp.a). De 223 Gentenaren die zich reeds hadden ingeschreven, krijgen nu een persoonlijk mailtje. "We kunnen geen onverantwoorde risico's nemen. Het is bijzonder jammer dat de bibberduik opnieuw niet kan doorgaan, maar veiligheid staat voorop."

Schaatsen of wandelen op het ijs van de zwemvijver zit er wellicht ook niet in. Momenteel is er 7 centimeter ijsvorming maar dat moet 12 centimeter worden om te schaatsen.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen wordt wel al geschaatst. De Kraenepoel in Aalter echter, traditioneel een trekpleister voor wie graag op het ijs vertoeft, blijft voorlopig dicht. Dat besliste burgemeester Patrick Hoste (CD&V) na een inspectie vanochtend.

bron: Belga