Gent en Genk treffen elkaar in de Europa League, Anderlecht moet naar Cyprus

Gent en Genk treffen elkaar in de Europa League, Anderlecht moet naar Cyprus

AA Gent moet het immers opnemen tegen Racing Genk. De Gentenaars schakelden gisteren het Engelse zwaargewicht Tottenham Hotspur uit in het befaamde Wembleystadion. Racing Genk verdiende zijn plek in de 1/8e finales dankzij een overwinning op de Roemeense kampioen Astra Giurgiu. Een van de twee stoot dus zeker door naar de kwartfinale.

De derde overgebleven ploeg, Anderlecht, moet net iets verder reizen voor de volgende wedstrijd. Meer bepaald naar de Cypriotische hoofdstad Nicosia, waar de Belgische vicekampioen het zal opnemen tegen APOEL. Anderlecht verloor gisteren nog met 3-1 van Zenit Sint-Petersburg, maar had aan die ene goal op verplaatsing genoeg om de Russen uit de competitie te wippen.

Naast een Belgische derby, zal ook een Duits onderonsje de 1/8e finale van de Europa League kleuren. Schalke 04 moet het immers opnemen tegen streekgenoot Borussia Mönchengladbach. Andere opmerkelijke wedstrijden zijn Lyon - AS Roma, Olympiakos - Besiktas en Rostov - Manchester United.

De matchen zullen afgewerkt worden op 9 en 16 maart. Genk trekt eerst naar Gentse de Ghelamco Arena. Anderlecht speelt zijn eerste match ook op verplaatsing.