Genk wint ook overbodige terugwedstrijd van Fola en zet stapje dichter bij EL-ticket

Genk wint ook overbodige terugwedstrijd van Fola en zet stapje dichter bij EL-ticket

KRC Genk heeft zich op vanavond in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette ten koste van Fola geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. De Limburgers wonnen de terugwedstrijd met 1-4. Genk was ook al in de heenwedstrijd (5-0) oppermachtig. Na de makkelijke thuiszege in de heenwedstrijd (5-0) besloot coach Philippe Clement zijn spelers met het oog op de derby tegen Sint-Truiden (zondag om 18:00) wat rust te gunnen. Bijgevolg startte er geen enkele speler die bij de zege tegen Lokeren (0-4) van afgelopen zondag in de basis stond. Maar Fola was ook voor het Genkse B-elftal een hapklare brok. Dat bewezen de van STVV overgekomen Kosovaar Edon Zhegrova (13.) en Bryan Heynen (16.) al na een kwartier spelen, telkens op aangeven van de Poolse aanwinst Jakub Piotrowski.

In de tweede helft vielen er maar liefst drie doelpunten in amper vier minuten. De van Oostende overgekomen Zinho Gano (59.) klaarde de klus op aangeven van Zhegrova. Het antwoord kwam er via Stefona Bensi (61.) die op een assist van Dejvid Sinani de eerredder maakte. Zhegrova scoorde twee minuten later zijn tweede van de avond en zo werd het 1-4.

Genk strijdt in de derde kwalificatieronde om een ticket voor de play-offs. Dat doen de Limburgers tegen de winnaar van het duel tussen het Wit-Russische Shakhtjor Salihorsk en het Poolse Lech Poznan. In Wit-Rusland eindigde de heenwedstrijd op 1-1. De terugmatch staat donderdagavond (om 20.45 uur) op het programma.

bron: Belga