Genk-spits Ally Samatta neemt Ebbenhouten Schoen in ontvangst

Genk-spits Ally Samatta neemt Ebbenhouten Schoen in ontvangst

Topschutter Mbwana Ally Samatta heeft vandaag in de Luminus Arena in Genk de 28e Ebbenhouten Schoen in ontvangst genomen. De Ebbenhouten Schoen beloont de beste voetballer uit Afrika of van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League. Samatta werd gisterenavond verhinderd voor het gala in het Birmingham Palace in Anderlecht. De prijs werd er in ontvangst genomen door zijn ploegmakker bij Racing Genk, Dieumerci Ndongala. Vandaag kreeg de 26-jarige spits de Ebbenhouten Schoen in de eigen Luminus Arena dan toch persoonlijk overhandigd.

"Dit betekent veel voor mij. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie en iedereen die achter mij staat. Ik ben blij dat ik vandaag hier ben, maar zonder mijn team zou ik zoiets nooit kunnen bereiken. Ik voel dat ik het hele team achter mij heb en we alles samen doen", zei Samatta. "Er is veel talent in de competitie. Ik ben dus heel blij voor mezelf en voor mijn club."

De Tanzaniaanse spits zit dit seizoen in alle competities aan 32 treffers. In de Jupiler Pro League trof hij al 23 keer raak, waarvan drie keer in Play-off 1. Op dit moment is hij daarmee eigenaar van de Gouden Stier. Samatta vormt zo een zeer belangrijke pion in het elftal van coach Philippe Clement, dat op drie speeldagen van het einde van de play-offs dicht bij de titel staat.

De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste voetballer van Afrikaanse origine uit de Belgische competitie. Het referendum werd in leven geroepen door de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi. De jury bestaat onder andere uit de trainers uit de nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury, voorgezeten door voormalig Anderlecht-verdediger Georges Heylens.

bron: Belga