Generaal-majoor Pierre Gérard nieuwe commandant Landcomponent

Generaal-majoor Pierre Gérard heeft vrijdag het bevel overgenomen van de Landcomponent, de grootste van de vier componenten van het Belgische leger. Gérard volgt generaal-majoor Marc Thys op. De bevelsoverdracht gebeurde tijdens een plechtigheid op de Zegeplaats in Leopoldsburg.

Generaal-majoor Pierre Gérard komt aan het hoofd van de grootste component van Defensie. De meer dan negenduizend militairen actief in 35 eenheden verspreid over het hele land maken meer dan een derde uit van de Belgische krijgsmacht, meldt Defensie in een persbericht.

Gérard was 'deputy commander' van het Eurocorps in Straatsburg. In het verleden was hij de commandant van het bataljon Ardeens Jagers in Marche-en-Famenne en directeur militaire operaties op het kabinet van voormalig minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA).

Generaal-majoor Marc Thys stond aan het hoofd van de Landcomponent sinds maart 2017. Hij zal nu permanent lid zijn van het transitieteam voor Defensie. Die moet nadenken hoe de grote uitdagingen van het Belgisch leger - zoals de grote personeelsuitstroom - opgevangen kunnen worden.

bron: Belga