Genderspecialist wil 'vagina' vervangen door 'voorgat'

Het vrouwelijke geslachtsorgaan kent veel roepnamen, de ene al sprekender dan de andere: vagina, foef, muis, poes, doos, kut, mossel of punani. Als het aan de Amerikaanse genderspecialist Mere Abrams ligt, komt daar binnenkort een einde aan. Hij wil de term 'vagina' vervangen door het neutrale 'front hole', oftewel 'voorgat'.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Transgenders zouden zich volgens Abrams niet herkennen in de huidige term 'vagina'. Dat vertelt hij in zijn LGBTQIA Safe Sex Guide. De benaming zou te vrouwelijk en medisch klinken.

Front hole

In plaats van vagina opteert hij voor 'front hole' of in het Nederlands 'voorgat'. Die term wordt steeds populairder onder transseksuelen, vertelt Abrams. "Het is onnauwkeurig om een penis uitsluitend als een mannelijk lichaamsdeel en een vulva alleen als een vrouwelijks lichaamsdeel te zien," vindt hij. Ook mensen die seksuele voorlichting geven zouden dankzij 'voorgat' met verschillende sekses over veilig vrijen kunnen praten.

Twitter

Op Twitter heeft Abrams voorlopig weinig fans. Het duurde niet lang of het socialemediakanaal werd overspoeld met grapjes.

Is the #clitoris now, “the little man in the front hole?” #fronthole @Talkmaster

— ??? (@00patriot) August 21, 2018

— silversky545 (@TheSilversky545) August 21, 2018

I'm sorry, but #FrontHole is literally something I can hear @daxshepard's character saying in #Idiocracy. It's over. We've jumped the shark. Everyone go home. Humanity is canceled.

— Papa Bueller (@Bueller967) August 22, 2018

Why doesn't this sign say #fronthole ? I'm outraged. pic.twitter.com/6oaaDhCVZR

— Anna (@dragonhorne) August 21, 2018

Bron: viva.nl