Gemene brief leidt tot vervroegde kerstverlichting

Gemene brief leidt tot vervroegde kerstverlichting

De bewoner, die enkel 'meneer Frank' genoemd wordt, kreeg een laaghartige brief waarin een ultimatum werd gesteld. Ofwel moest hij van de briefschrijver zijn kerstverlichting weghalen, ofwel moest hij opkrassen uit de buurt. Volgens de auteur bracht die verlichting de waarde van zijn huis naar beneden.

"Hij was helemaal van streek door die brief", aldus buurvrouw Carrie Engle bij BBC Newsbeat. "Iedereen die ervan afwist was ook ontzet."

Toen andere bewoners hoorden van de brief, besloten ze in actie te schieten. Een dertigtal gezinnen haalden hun kerstverlichting van stal en versierden hun huizen en tuinen. De oudere man kreeg de laatste dagen ook tal van kaartjes om hem een hart onder de riem te steken.

De kerstlichtjes hangen ook niet toevallig voor het huis van Frank. "Wanneer hij op de veranda zit, ziet hij dat tal van mensen het stopbord negeren", reageert Engle bij AL.com. "Om te voorkomen dat roekeloze mobilisten tegen zijn boom rijden, heeft hij de verlichting erin gehangen."

Yay Homewood Alabama. My neighbor and I and a few others here and there on Southside call ours party lights and... https://t.co/5mbg8BjTs8

— Perle Champion (@PerleChampion) 3 maart 2017