Gemeentebestuur Waterloo niet op de hoogte van verhuis Puigdemont

Gemeentebestuur Waterloo niet op de hoogte van verhuis Puigdemont

De schepen van Burgerlijke Stand en de burgemeester van Waterloo zijn er niet van op de hoogte dat de afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont naar hun gemeente is verhuisd. Dat zeggen ze aan Belga, nadat de krant L'Echo gisteren berichtte dat Puigdemont via een vriend een riante villa huurt in de rue de l'Avocat in Waterloo. L'Echo had "uit goede bron" vernomen dat Puigdemont een villa huurt in Waterloo voor 4.400 euro per maand. Het huurcontract werd ondertekend door een vriend van de Catalaan.

De Waterloose schepen van burgerlijke stand verklaarde gisteravond al dat Puigdemont zich nog niet ingeschreven had bij de gemeente. Hij had zich daarvoor persoonlijk moeten aanmelden bij de autoriteiten. Vandaag liet ook burgemeester Florence Reuter weten dat ze tot vandaag geen informatie heeft ontvangen over de aankomst van Puigdemont in haar gemeente.

De Catalaanse kandidaat-minister-president verbleef naar verluidt ook al bij een N-VA'er in de buurt van Antwerpen.

Puigdemont arriveerde op 30 oktober in België en bevindt zich dus al drie maanden in ons land. Wie langer dan drie maanden in België wil blijven, moet zich inschrijven bij de gemeente waar hij verblijft.

bron: Belga