Geluksvogel vindt zeldzame parel in haar maaltijd

Geluksvogel vindt zeldzame parel in haar maaltijd

De vrouw uit Issaquah in de Amerikaanse staat Washington beet in iets staalhard tijdens haar pasta frutti di mare. "Het voelde alsof ik mijn tand brak wanneer ik erop kauwde", getuigt ze aan ABC News. "Het was donker in het restaurant dus ik kon niet meteen zien wat het was. Toen ik het voorwerp van dichterbij bekijk zag het er rond en perfect uit. Zelfs ietsje te perfect", aldus de Hasz.

Hasz liet het bolletje nakijken door Ted Irwin, een edelsteenkundige. Die bevestigde dat het paarse bolletje een zeldzame Quahogparel is. Irwin schatte de kans dat iemand zo'n perfecte parel vindt op één in een miljoen. Volgens de specialist heeft het edelsteentje een marktwaarde van 600 dollar (540 euro).

De fortuinlijke eter is niet van plan om de parel te cashen. Ze wil het dure kraaltje verwerken in een halsketting, als bewijs voor een leuk verhaal.

De restaurantuitbaters slaan wel munt uit het verhaal. Zij bevestigden aan ABC News dat ze nu heel wat klanten over de vloer krijgen die ook de frutti di mare bestellen, in de hoop zelf een parel te vinden. "Een bezoekje aan ons restaurant is als winnen met de loterij", grapt Cindy Nardone.

Lees ook

Beeld screenshot / ABC News