Geld ontvangen en betalen kan nu ook met je smartphone!

Geld ontvangen en betalen kan nu ook met je smartphone!

Je hebt het zeker al eens meegemaakt. Dat ongemakkelijke gevoel wanneer je een rekening op restaurant moet verdelen onder vrienden. De ene heeft niet genoeg geld bij, de andere niet gepast …. Uiteindelijk wordt de verdeling een ingewikkeld gedoe. Gelukkig is dat verleden tijd met de Belfius Direct Mobile app. Zeker nu snelle, onderlinge betalingen mogelijk zijn dankzij de Bancontact/MisterCash-functie!

Geld ontvangen

Heb je geld van iemand tegoed? Dit wordt een eitje met de Belfius Direct Mobile app. Is de persoon die je geld verschuldigd is in de buurt en beschikt hij over de Belfius Direct Mobile of Bancontact-app, dan kan je je geld erg vlot ontvangen. Je opent Belfius Direct Mobile en kiest ‘Geld ontvangen'. Vervolgens tik je het bedrag en een eventuele mededeling in en er wordt een QR-code aangemaakt. De tegenpartij moet deze QR-code scannen met zijn app, alles eventjes nalezen en bevestigen. Jullie krijgen allebei een bevestiging van de betaling. Klaar is kees!

Zelfs wanneer de persoon die je geld schuldig is geen smartphone heeft of niet in de buurt is, vergemakkelijkt de app van Belfius de betaling. Open de app, kies ‘Geld ontvangen', tik het bedrag en een eventuele mededeling in en kies de optie ‘SMS'. De app stuurt dan een sms met daarin alle nodige betalingsgegevens naar de persoon die je geld moet.

Betalen

Wil je zelf iemand betalen met je smartphone? Kies dan voor ‘Mobiel betalen' en scan de QR-code op het smartphonescherm van de persoon aan wie je geld schuldig bent. Nadien moet je enkel nog het bedrag nakijken en ‘Bevestigen'. Zo simpel kan het zijn!

Internetaankopen worden ook eenvoudiger. Selecteer het logo van Bancontact of van Belfius op het betalingsscherm. Je krijgt dan de keuze of je wilt betalen via Belfius Direct Net en je kaartlezer of via een QR-code met de Belfius Direct Mobile app. Als je kiest voor ‘Betaal via Belfius Direct Mobile', dan verschijnt er een QR-code op je scherm. Open de app op je smartphone, duw op ‘Mobiel betalen' en scan de QR-code. Nog eventjes bevestigen en je bent klaar.

Als je een aankoop op het internet doet met je smartphone dan kan je vanaf nu onmiddellijk via Belfius Direct Mobile betalen. Selecteer Belfius of Bancontact op het betalingsscherm en kies om te betalen met Belfius Direct Mobile. In dit geval hoef je zelfs geen QR-code te scannen, de gegevens worden automatisch uitgewisseld. Het enige dat je moet doen is bevestigen met je wachtwoord.

Handig en veilig

Mobiel betalen en geld ontvangen is niet enkel handig, het is ook veilig. De QR-codes die aangemaakt worden zijn extra beveiligd, zodat ze nooit persoonlijke gegevens vrijgeven aan derden. Bovendien zijn er limieten van toepassing. Je kan per dag maximaal 500 euro mobiel ontvangen en maximaal 250 euro mobiel betalen.

 

Overtuigd maar nog niet in het bezit van de Belfius Direct Mobile app? Die vind je gratis op Google Play of in de App Store. Meer uitleg lees je op de site van Belfius.