Geert Bourgeois: "Grootste Vlaamse hervormingsregering ooit"

Geert Bourgeois: "Grootste Vlaamse hervormingsregering ooit"

"Dit is de grootste Vlaamse hervormingsregering ooit", zo zei een zichtbaar trotse Vlaamse minister-president Geert Bourgeois vandaag bij de voorstelling van het zomerakkoord van zijn regeringsploeg. "Ik gebruik niet graag het woord historisch, maar deze beslissingen vormen een grote onomkeerbare omslag", aldus Bourgeois. Na een vergadermarathon van 20 uur kon de regering-Bourgeois zaterdag aan de zomervakantie beginnen met een volle valies aan belangrijke akkoorden. Minister-president Bourgeois zat dan ook te glimmen op de persconferentie. Niet alleen van het zweet door de saunatemperaturen in de perszaal van de Vlaamse regering, maar ook van trots.

Bourgeois begon met een opsomming van het palmares van zijn ploeg, gaande van de investeringen tot de belastingverlagingen en de grote hervormingen (zoals de kinderbijslag, het secundair onderwijs en de doorbraak in het Oosterweel-dossier). "Dit is wellicht de grootste Vlaamse hervormingsregering ooit", aldus Bourgeois.

Vervolgens ging de regeringsleider in op de grootste akkoorden die tijdens de marathonsessie van 20 uur werden bereikt, gaande van het Energie- en Klimaatplan tot het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) en het afvalplan. "We maken hier een echte omslag op het vlak van duurzaamheid. Deze akkoorden moeten Vlaanderen definitief op het pad van de duurzaamheid zetten."

bron: Belga