Geens wijst op nationaal platform matchfixing, Muyters vraagt medewerking voetbalwereld

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wijst op het Nationaal Platform dat deze legislatuur boven de doopvont werd gehouden in de strijd tegen matchfixing. Hij reageert daarmee op de huiszoekingen en ondervragingen die een schokgolf jagen door de Belgische voetbalwereld. "Matchfixing ondermijnt de integriteit van de sport. Justitie werkt aan een eerlijke sport", schrijft de minister op Twitter. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) van zijn kant vraagt volledige transparantie en medewerking van de voetbalwereld aan het onderzoek. "De sporters en vooral de talrijke supporters hebben recht op een eerlijke sport!", zegt Muyters.

Het platform waarnaar minister Geens verwijst, kadert in de strijd tegen manipulatie van sportwedstrijden. Het gaat om een samenwerking tussen de federale overheid, de drie gemeenschappen, het federaal parket, de federale politie, de kansspelcommissie, de Nationale Loterij en enkele belangrijke sportfederaties, waaronder de Belgische Voetbalbond en het BOIC.

Het nationaal platform moet het overleg tussen de partners structureren en hun initiatieven coördineren. Het doel is het verbeteren van de informatie van alle actoren, zodat ze in staat zijn de meest adequate tussenkomst te kiezen om matchfixing te bestrijden.

bron: Belga