Geen weekendplannen? Deze vijf ideetjes helpen je verder

Geen weekendplannen? Deze vijf ideetjes helpen je verder

Nog geen plannen dit weekend? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Deze vijf tips helpen je op weg.

Ultima Thule - De Stroom (24 februari 20u te Gent)

Het Gentse figurentheatergezelschap Ultima Thule kreeg met het overlijden van auteur, regisseur en artistiek leider Wim de Wulf een serieuze klap te verwerken, maar het krabbelde onder leiding van de jonge Sven Ronsijn moedig terug recht. Ultima Thule doet nog steeds waar het goed in is: grootse verhalen vertellen over kleine mensen, aan de hand van poppen en figuren. Met De Stroom (10+) maakte Ronsijn een woordloze en absurd grappige voorstelling over de verbondenheid tussen mensen.

www.minard.be

Sven ‘t Jolle - The Age of Entitlement, or Affordable Tooth Extraction (nog tot 19 maart in Brusssel)

Er zijn wel meer kunstenaars die kritiek leveren op ons kapitalistische maatschappelijke bestel, maar weinigen doen dat met zoveel humor dat je ervan gaat schaterlachen. Sven ‘t Jolle laat in zijn solotentoonstelling in Wiels zien dat vurige en scherpe kunst niet topzwaar hoeft te zijn. Zijn sculpturen, installaties en werken op papier kaarten op droogkomische manier de ongelijkheid van ons bestel aan - en misschien blijft er juist zo wel meer hangen van zijn boodschap...

www.wiels.be

Flying Horseman (24 februari deSingel, Antwerpen) 

We volgen zo langzamerhand niet meer wat multi-muzikant Bert Dockx zo allemaal uitspookt - hij duikt zowel op in theatervoorstellingen als op muziekpodia, en dat in verschillende gedaantes: zanger, gitarist, songschrijver. Naast zijn exploten bij Dans Dans heeft Dockx in Flying Horseman onder meer de zusjes Mahieu rond zich verzameld voor een veelgelaagde sound als een schilderij met verschillende kleuren. Denk: betoverende luistermuziek om de blues van te krijgen.

www.desingel.be

Jeugdfilmfestival (Nog tot en met 5 maart in Gent, Kortrijk, Antwerpen en Brugge)

Feest voor kleine cinefielen, want in vier steden barst dit weekend het Jeugdfilmfestival los. Het festival waarop je de beste kleuter-, kinder- en jongerenfilms spot opent met ‘Storm: letters van vuur', een middeleeuwse avonturenfilm (met een glansrol voor Peter Van den Begin) over de twaalfjarige Storm die zijn vader wil redden van de brandstapel. Daarna bruist het festival gewoon verder tot 5 maart, en tussenin kan je maar liefst 45 films zien. In Antwerpen start elke festivaldag om 10u met SportyJeff in het medialab LaboJEFF, een reeks korte animatiefilmpjes over sport.

www.jeugdfilmfestival.be

Krokusfestival 2017 (10 en 11 februari te Hasselt) 

Woon je in de buurt van Hasselt? Gelukzak! Tijdens de Krokusvakantie word je bij CCHA op je wenken bediend met het Krokusfestival. Van 24 februari tot 2 maart heb je de keuze tussen steengoede voorstellingen en te gekke performances voor alle leeftijden. Is jouw peuter een moeilijke eter? Trommel dan de Soepmonsters eens op. Omdat de kans groot is dat je kind er in dit pop-uprestaurant op los smoddert, zit het niet aan tafels, maar meteen in bad om te eten. Na het eten wassen de kinderen niet alleen de borden af, maar ook zichzelf! Kleuters spelen met vormen en kleuren op het interactieve ‘Binnenstebuiten'-parcours, tieners vinden helemaal hun ding in Helena van figurentheater FROE FROE. En dit is nog maar het begin. Check de site voor meer tips.

www.krokusfestival.be