Geen vertraging bij opruiming asbest, Maldegemse school volgende week open

De opruimwerken aan de Maldegemse school waar midden mei asbestgevaar was ontstaan door een onvoorzichtige aannemer, verlopen volgen schema. De school gaat volgende week terug open. Drieëntwintig kinderen die in de opvang verblijven en 300 kinderen van de basisschool werden tijdelijk ondergebracht in het cultureel centrum in Adegem. De opruimingswerken verlopen volgens schema en in de loop van volgende week zullen de kinderen terugkeren naar hun lokalen. Het gaat om de school De Kleiheuvel, de kinderopvang Ukkie-Pukkie, de sporthal en de cafetaria De Berken, de speeltuin en de speelruimte. Die waren niet bereikbaar tijdens de werken, waarbij een gespecialiseerde firma de site asbestvrij moest maken.

Een aannemer die herstellingswerken deed aan het dak van de sporthal, zou midden mei in de fout gegaan zijn bij het verwijderen van asbestplaten. Op videobeelden van de werken was te zien hoe arbeiders een plaat, mogelijk uit asbest, hadden gebroken. Het gemeentebestuur had de onmiddellijke omgeving van de sporthal afgesloten. Het dak werd met een zeil bedekt om verdere verspreiding te voorkomen.

Daardoor was de sporthal ook niet bruikbaar voor de verkiezingen van vorige zondag. Dat kiesbureau werd daarom verhuisd naar de voetbalkantine van F.C. Kleit in de Hogebranddreef.

bron: Belga