Geen treinen tussen Kapellen en Essen door auto die zich vastrijdt op sporen

Tussen Essen en Kapellen, op de lijn Antwerpen-Essen, rijden donderdagochtend geen treinen. Dat meldt Infrabel. Er rijden tot nader order vervangbussen. Oorzaak is een auto die zich had vastgereden op een overweg en is aangereden door een goederentrein. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Infrabel roept naar aanleiding van dit ongeval nogmaals op tot voorzichtigheid in de buurt van overwegen. Een auto met aan boord vier jongeren reed zich donderdag omstreeks 2 uur vast op een overweg. In de buurt was een ploeg van Infrabel aan de slag, die die vier inzittenden uit de auto bevrijdde. Niet veel later kwam echter een goederentrein aan, die alsnog inreed op de auto. "In dit geval was de eerste prioriteit de vier jongeren te bevrijden", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

De auto is weggetakeld, en nu wordt nog onderzocht of er schade is aan infrastructuur of overweg.

Op het moment dat de auto de overweg opreed, was die geopend. "De overweg heeft dus normaal gefunctioneerd", aldus nog Petit.

De getroffen lijn is de klassieke spoorlijn naar Nederland. De hogesnelheidstreinen rijden via een andere lijn naar Nederland.

bron: Belga