Geen stront meer aan de knikker. 5 tips om vliegen te verjagen

Geen stront meer aan de knikker. 5 tips om vliegen te verjagen

Vleesetende planten

Insecten platspuiten met vergif is een misschien een beetje te barbaars en daar heeft eigenlijk niemand anders baat bij dan wij. Een effectieve tip om van die vervelende kereltjes af te geraken, is door middel van een vleesetende plant. Ze zijn goedkoop en leven van insecten. Je zal zien, in een mum van tijd ben je verlost van vliegen.

Hygiëne

Vliegen zijn dol op etensresten. Je kan dus al een hele hoop ellende vermijden door gewoon de afwas te doen, de vuilniszakken regelmatig te legen en alles netjes op te ruimen. Toch nog last van die beestjes? Vergeet ook zeker niet elke dag de kattenbak op te ruimen of het kippenhok op te kuisen. Nog zo'n feestplek voor insecten en vliegen.

Citroenkaarsen 

De geur van citroen is echt afschuwelijk voor deze kleine zoemende kereltjes. Wij houden ervan, dus het is een echte win-winsituatie.

Lavendel

Nog zo'n lekker geurtje dat ons onmiddellijk in een goede sfeer brengt: lavendel. Maar voor vliegen stinkt het enorm en ze zullen er niet in de buurt van komen. Aarzel dus niet om een bundeltje op te hangen in huis.

Plakband 

Heb je alles geprobeerd en blijven de kleine rotzakjes je maar lastigvallen en om je hoofd zoemen? Ben je ten einde raad? Dan is er misschien een meer drastische aanpak nodig. Hang een antivliegenlint op. Het lint plakt en bovendien trekt de ene vlieg ook andere vliegen aan. het is een beetje gemeen, maar soms heb je geen andere keuze.