Geen parkeerboetes meer dankzij Google Maps

Geen parkeerboetes meer dankzij Google Maps

Heb je wel eens een parkeerboete omdat je vergeten was dat je parkeerticket verlopen was? Google wil vermijden dat dat in de toekomst nog gebeurt. Een nieuwe bètaversie van de app, die binnenkort beschikbaar zal zijn voor het grote publiek, bevat enkele functie om het leven van autobezitters aangenamer te maken.

 

Zo kan je een blauw icoontje plaatsen op de plek waar je auto staat. Dat doe je door op het blauwe cirkeltje dat je locatie aangeeft te klikken, waarna een keuzemenu verschijnt. Momenteel is dat nog niet mogelijk, tenzij je in de Google Play Store de bètaversie al downloadt.

Foto's

Je kan bovendien ook foto's of een korte notitie toevoegen zodat je helemaal niet meer vergeet waar je stalen ros staat. Zo vergeet je niet meer op welke verdieping je staat of kan je een foto nemen van die grote boom naast je auto die overal bovenuit torent. Daarnaast kan je de locatie van je auto ook delen met anderen, zodat ook je passagiers weten waar je geparkeerd staat.

De app gaat nog verder. Je kan een teller instellen die aftelt tot je parkeertijd voorbij is. Op dat moment krijg je een melding. Geen excuses meer om te laat bij je auto te zijn! Of parkeerboetes daarmee helemaal te het verleden behoren, betwijfelen we. Op plaatsen waar je niet mag staan, blijf je met je auto nog steeds beter weg, daar kan Google nu eenmaal weinig aan veranderen