Geen medailles voor Belgische beloften op WK veldrijden

Geen medailles voor Belgische beloften op WK veldrijden

De Belgische beloften hebben vandaag naast de medailles gegrepen op het WK veldrijden in het Luxemburgse Bieles. De wereldtitel was voor een beresterke Nederlander Joris Nieuwenhuis, die vrijwel van start tot finish domineerde. Hij had aan de aankomst bijna anderhalve minuut voorsprong op de Spanjaard Felipe Ortis, de Nederlander Sieben Wouters reed even later naar brons. Thijs Aerts viel met een vierde plaats net naast het podium, hij lag lange tijd op medaillekoers maar kreeg in de slotronde af te rekenen met een lekke band. Nicolas Cleppe kwam als vijfde over de streep.

Belgisch en Europees kampioen Quinten Hermans werd negende, Kobe Goossens vijftiende en titelverdediger Eli Iserbyt stelde teleur met een zeventiende plaats.

De wereldtitel van Nieuwenhuis is al de tweede regenboogtrui voor de Nederlanders in Bieles, na die voor Annemarie Worst bij de vrouwen beloften van zaterdag. Sanne Cant schonk de Belgen gisteren het goud bij de elite, deze namiddag (15u) strijden de mannen nog om de oppergaai.

bron: Belga