Geen inspiratie voor het mooie weekend? Deze tips brengen heil

Is je agenda dit weekend nog schrikbarend leeg? Geen nood, met deze vijf tips weet je gegarandeerd wat te doen de komende dagen. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

My Dinner with André – Cie de Koe

(6-7/04, Leuven)

Eind de jaren 1990 zag Louis Malle er een film in, voor Peter Van den Eede en Damiaan De Schrijver werd het een theatervoorstelling. Twintig jaar later toeren beide acteurs opnieuw door België en Nederland als twee filosoferende tafelgasten, mijmerend over het leven en over theater. Dat terwijl hen een heerlijk viergangenmenu, bereid door vier verschillende koks, onder de neus wordt geschoven. Veroverde de voorstelling in 1999 de Grote Prijs van Het Theaterfestival, nu zal ze het nu moeten doen met de harten van het publiek, al is zoiets misschien wel nog wel meer waard...

Springtij – Toope T-shirts maken

(07/04, Oostende)

Zelf ook al gemerkt dat je buiten steeds meer afval tegenkomt? Deze zaterdag kan je daar iets aan doen, door met je kinderen op afvalschattenjacht te gaan in het zand van Oostende. Jouw kind redt niet alleen het milieu, maar het mag zich voor één dag een ook echte recyclagefotograaf noemen. Met de gevonden schatten maken de afvalrapers namelijk een eigen kunstwerk, dat ze in een foto-afdruk op een T-shirt mee naar huis krijgen. Modeontwerper, kunstfotograaf én milieuactivist in één!

Bloesemwandelingen in en rond Alden Biesen

(8/04, Bilzen)

Foto R.V.

Laat de Japanse kersenbloesem voor wat hij is, want wij hebben onze Limburgse fruitbloesem! En die troef speelt Haspengouw ten volle uit. Elke zondag in april word je getrakteerd op een wandeling van vier kilometer langs en door de velden van fruitbomen die kreunen onder het gewicht van de prachtige bloesems. Grijp nu je kans, anders is het weer een heel jaar wachten op dit buitengewone schouwspel.

Een zaterdag vol Argentijnse tango

(7/04, Leuven)

Foto Pexels

Al zwierend het weekend doorbrengen? Dat is deze zaterdag extra gemakkelijk met de dagcursus Argentijnse tango. De lesgevers leren jou de pasjes en brengen je in de juiste sfeer, jij combineert alle ingrediënten naar eigen fantasie en verlangen. Want wat is het leven meer dan een constant dansen tussen aantrekken en afstoten, volgen en leiden, improviseren en choreograferen?

Kindertheaterfestival Spekken

(t.e.m. 6/04, Gent)

Naast Springtij is er deze paasvakantie ook Spekken, de theaterzesdaagse voor kinderen die intussen een vaste waarde is geworden in theaterland. Theater Tinnenpot in Gent maakt plaats voor professioneel kinderspel van 2 tot 12 jaar, al is er niet enkel plezier voor jong, maar ook amusement voor oud: ook volwassenen kunnen meedenken over wie er op molletje zijn hoofd heeft gepoept of fantaseren over hoe het monster, de Gruffalo, er werkelijk uitziet. Haal het kind in je boven!