Geen ferryverkeer en nieuws door staking in Griekenland

Geen ferryverkeer en nieuws door staking in Griekenland

Uit protest tegen nieuwe besparingsmaatregelen hebben de Griekse zeelui vandaag voor 48 uur het werk neergelegd. Ook de Griekse journalisten gaan voor 24 uur in staking. Door de staking van de zeelui zullen de ferry's in de Egeïsche en Ionische Zee niet uitvaren. Heel wat Griekse eilanden, waaronder belangrijke toeristische bestemmingen, hebben geen luchthaven en zullen bijgevolg afgesloten zijn van het vasteland.

Als gevolg van de journalistenstaking brengen radio en televisie geen nieuwsuitzendingen. Morgen verschijnen geen kranten. Ook andere vakbonden bij het openbaar vervoer en in de publieke sector dreigen de komende dagen het werk neer te leggen.

Donderdag worden in het Griekse parlement nieuwe besparingen gestemd. Bij de geplande besparingsmaatregelen zijn pensioenverlagingen en belastingverhogingen ten belope van 4,9 miljard euro per jaar, een eis van de internationale schuldeisers. Griekenland, dat al zeven jaar lang het faillissement tracht af te wenden, moet in juli meer dan 7 miljard euro terugbetalen aan de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds.

bron: Belga