Geen Belgen bij laatste 10 in verkiezing Beste Speler van Europa

Geen Belgen bij laatste 10 in verkiezing Beste Speler van Europa

De vanmiddag gepubliceerde shortlist van tien kandidaten voor de UEFA-speler van het seizoen 2015-2016 telt geen enkele Belg. De winnaar wordt bekendgemaakt op 25 augustus in Monaco, bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Na een stemming onder journalisten van de landen aangesloten bij de Europese Voetbalbond (UEFA) werden tien kandidaten overgehouden. Op 5 augustus worden de drie finalisten bekendgemaakt, na een nieuwe verkiezing. Tijdens de ceremonie van 25 augustus wordt, na nog een stemronde, onthuld wie de Argentijn Lionel Messi opvolgt.

De ster van FC Barcelona is ook dit jaar weer één van de kanshebbers. Zijn ploeggenoot Luis Suarez behoort eveneens tot de kanshebbers. Verder staan op de shortlist Real Madrid-spelers Gareth Bale, Toni Kroos, Pepe en Cristiano Ronaldo. Bayern München telt met Manuel Neuer en Thomas Müller twee genomineerden. Atlético Madrid vaardigt Antoine Griezmann af. Gianluigi Buffon (Juventus) is de enige op de lijst die niet in Spanje of Duitsland actief is.

Eden Hazard, die vorig jaar zesde werd in de verkiezing, strandt ditmaal op de 19e plaats. Toby Alderweireld deelt de 30e plaats met Kevin De Bruyne.

bron: Belga