Gedreven Leicester schakelt onmachtig Sevilla uit

Leicester City is voor de eerste keer in de geschiedenis van de club doorgestoten naar de kwartfinales van de Champions League. In de terugwedstrijd van de achtste finales haalden de Engelsen het vlot met 2-0 van Sevilla.
Xavier

Leicester mag in de competitie dan maar net het hoofd boven water houden, in Europa liet het al een knap parcours optekenen. De Engelsen overleefden de groepsfase zonder veel kleerscheuren en hielden in de heenwedstrijd de winst van Sevilla beperkt tot 2-1. Toch waren ze de underdog tegen de Spanjaarden, die op papier over meer talent beschikten.

En wat doe je als je tegenover een beter team staat? Je probeert te beletten dat ze in hun spel komen. Dat is waar de thuisploeg in de eerste helft met verve in slaagde. In een kolkend King Power Stadium dwong het de Spanjaarden zowaar hun toevlucht te zoeken tot ongecontroleerde lange ballen.

De robuuste thuisverdediging smulde van al die hoogvliegers en bewees ook haar nut voorin. Iets voor het halfuur draaide Mahrez een vrije trap scherp voor doel. Centrale verdediger Morgan stak zijn knie uit en scoorde de 1-0. Het doelpunt inspireerde de bezoekers in de laatste vijf minuten tot beter voetbal, maar kansen bleven uit.

Engelse efficiëntie

In de tweede helft leek er beterschap op komst voor Sevilla. Escudero maakte bijna gelijk, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op het doelkader. En de opflakkering was van korte duur. Leicester kwam een eerste keer piepen aan de overkant en Albrighton zette de stand meteen op 2-0.

De comfortabele voorsprong was het sein voor de Engelse kampioen om wat gas terug te nemen. Vooraan hadden ze namelijk Vardy, die op de counter met zijn snelheid de Spaanse achterhoede heel wat stress bezorgde. De Engelse spits hielp zijn ploeg iets later ook door Sevilla-middenvelder Nasri een tweede gele kaart aan te smeren.

Even leken de bezoekers met een penalty terug te kunnen aansluiten, maar de poging werd gestopt Leicesterdoelman Schmeichel, die ook al hetzelfde deed in de heenwedstrijd. Het was duidelijk de avond van de Engelsen, die met zich met een 2-0-overwinning mogen opmaken voor hun eerste Europese kwartfinale ooit.

In de andere achtste finale haalde Juventus het makkelijk tegen Porto, dat al snel met tien stond. De Italianen wonnen met 1-0, nadat ook de heenwedstrijd al voor hen was.