Gebouw ingestort in Bergen

In Bergen, Henegouwen, is een gebouw ingestort. Volgens de brandweer van Bergen zijn daarbij gewonden gevallen. Op Twitter wordt geschreven dat er tot nu toe één dode is gevallen, maar dat kon nog niet bevestigd worden. 
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Het gebouw stortte rond 13u in in de Rue des Juifs in Bergen. De kranten van SudInfo schrijven dat het om een woning zou gaan die gedeeltelijk is ingestort. Er zouden verschillende mensen onder het puin liggen. Een van hen zou de hulpdiensten nog hebben kunnen bellen en gezegd hebben: "Haal me hier alsjeblieft weg". De lokale brandweer onderzoekt momenteel het puin.

Probleem met stabiliteit

Volgens de politie werd de instorting niet veroorzaakt door een explosie, maar door een probleem met de stabiliteit van de interne structuur van het gebouw. Er werd een veiligheidszone ingesteld en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd.

URGENT: Plan d'urgence déclenché à Mons suite à l'effondrement d'une maison à la rue des Juifs Les pompiers parlent de plusieurs victimes. Un seul mort est à déclarer pour le moment. jimmy foucault mar 29/10/2019 - 14:32 2019-10-29... https://t.co/PcmqvMzyjs via @LesNews24 #LN24 pic.twitter.com/h9tnuBEWKR

— Veille infopol (@PolBegov) October 29, 2019