Gebeurtenissen in Brussel prominent op buitenlandse media

Buitenlandse nieuwswebsites, waaronder CNN, BBC maar ook Al Jazeera, brengen de arrestatie van Salah Abdeslam prominent in beeld. CNN spreekt over een "dramatic raid" en gebruikte livebeelden van VTM om haar "breaking news" te stofferen. De zender zegt ook dat een expert in contraterrorisme hen de arrestatie bevestigde, maar verwijst ook naar de tweet van staatssecretaris Theo Francken: "We hebben hem". Hetzelfde doet ook BBC, die wereldwijd een liveblog over de gebeurtenissen opende.

Aan de bewuste tweet hangt ook Al Jazeera haar "top story" op. De zender spreekt over Molenbeek als "broeinest for jihadisme" en herinnert aan een uitspraak van minister van Justitie Koen Geens dat de Brusselse gemeente een probleem zou hebben met "foreign fighters".

Verder is de arrestatie niet alleen een hoofdpunt op alle West-Europese zenders, maar ook in Rusland, zoals op Russia Today, en op Australische media.

Ook op sociale media wordt druk over de gebeurtenissen gesproken. Op Twitter is "Salah Abdeslam" trending, net als "brusselslockdown", de Franse president François Hollande en de Belgische premier Charles Michel.

bron: Belga