Garbine Muguruza is eerste halvefinaliste

door
Belga
Leestijd 1 min.

Garbine Muguruza (WTA 15) heeft zich dinsdag als eerste geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. De 23-jarige Spaanse klopte in haar kwartfinale de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 8) in twee sets. Na 1 uur en 15 minuten stond de 6-3, 6-4 eindstand op het scorebord van Court 1. Muguruza, het veertiende reekshoofd, zal het voor een plaats in de finale opnemen tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 87) of de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA 25).

Twee jaar geleden haalde Muguruza al eens de eindstrijd op de All England Club. Toen verloor ze met twee keer 6-4 van Serena Williams. In 2016 nam ze revanche door de Amerikaanse te verslaan in de finale van Roland Garros, voor Muguruza haar eerste (en tot nog toe enige) grandslamtitel.

Vorig jaar sneuvelde Muguruza al in de tweede ronde van Wimbledon. Ze liet zich toen verrassen door de Slovaakse qualifier Jana Cepelova. Svetlana Kuznetsova stond voor de vierde keer in de kwartfinales van Wimbledon. Maar net als in 2003, 2005 en 2007 slaagde de Russin er niet in de poort naar de laatste vier open te beuken.

De 32-jarige Kuznetsova telt met de US Open 2004 en Roland Garros 2009 twee grandslamtitels op haar erelijst.

bron: Belga