Garbine Muguruza is eerste finaliste in Parijs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Garbine Muguruza (WTA 4) heeft zich als eerste speelster geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Spaanse, het vierde reekshoofd, zette in de halve eindstrijd de Australische Samantha Stosur (WTA 24) opzij in twee sets. Het werd 6-2 en 6-4.

Muguruza (22) en Stosur (32) stonden op Court Suzanne Lenglen voor de tweede keer tegenover elkaar. Stosur had hun enige eerdere ontmoeting, in 2014 in Madrid en ook op gravel, in drie sets gewonnen.

Muguruza, die in de derde ronde (1/16e finales) Yanina Wickmayer had weggeblazen (6-3, 6-0), speelt zaterdag in de finale tegen de Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams (WTA 1) of de Nederlandse toernooiverrassing Kiki Bertens (WTA 58).

Als ze het toernooi wint, is het de eerste grandslamzege uit haar carrière. Vorig jaar eindigde ze als runner-up op het gras van Wimbledon. In de finale bleek Serena Williams toen te sterk (6-4, 6-4). Op het gravel in Parijs werd de Spaanse de voorbije twee jaar telkens in de kwartfinales uitgeschakeld, in 2015 door Lucie Safarova en 2014 door Maria Sharapova.

Samantha Stosur doet met haar plaats in de halve finales even goed als in 2009 en 2012. In 2010 verloor de 'Aussie' de finale in Parijs van Francesca Schiavone. Een jaar later won ze de US Open, haar enige grandslamtitel (in het enkel) tot dusver.

bron: Belga