GAMES. Siege Storm

GAMES. Siege Storm

There can be only one

De strijd woedt al 3.712 jaar voort... nu is het aan jou om legers naar de frontlinie te sturen en dit conflict tussen goed en kwaad voor eens en altijd te beslechten. Kies voor welke van de twee grootmachten (Seraphia of Styxia) jij zal strijden en laat het spel beginnen.

Siege Storm, geproduceerd door Awaken Realms, is een deckbuilding (een spel waarbij je al spelend je deck met beschikbare kaarten opbouwt) cardgame dat inzicht, strategie en ook een beetje geluk eist om als winnaar over het slagveld te heersen. Een gegarandeerde overwinning kan in een oogwenk omslaan in een vernederende nederlaag.

The unboxing

Inhoud

Siege Storm is een kleine verpakking met een maximum aan inhoud. Het bevat 112 spelkaarten (56 per speler/factie) met zowel een deck voor starters als meer ervaren spelers. Enkele promo-kaarten en de spelregels.

Ben je nog niet bekend met de regels of de verschillende kaarteffecten, kies dan voor het basisdeck. Na 2 of 3 rondes zal je zonder twijfel de krachtigere - maar ook complexere - kaarten doen grijpen.

Je krijgt meer kaarten dan een standaard deck mag bevatten, waardoor een match nooit dezelfde is. Je kan spelen met een deck dat gepersonaliseerd is op basis van jouw tactiek/speelstijl of je kan op goed geluk vertrouwen en volledig random spelen.

Spelmechanisme & regels

Jullie legers marcheren in een rechte lijn recht op elkaar af, klaar om elkaar in reepjes te hakken, de grond in te stampen en genadeloos tot moes te slaan. De regels zijn kort,  bondig en helder om van een eerste spel te vatten, perfect voor mensen die er onmiddellijk in willen vliegen.

Het slagveld bestaat opgedeeld in 2 helften. Uiterst rechts ligt jouw deck in 3 gelijke stapels. Dit zijn eveneens jouw levenspunten! Als je geen kaarten meer hebt is het game over.

Naast je deck is de deployment area in 3 zones. Hier zullen jouw troepen beurt per beurt een stap dichter naar jouw vijand marcheren.

Onderaan rechts is jouw graveyard. Hier plaats je jouw kaarten die de tegenstander vernietigd heeft of die je zelf opofferde.

Onderaan links is jouw support zone. Dit zijn kaarten die je kan gebruiken om andere kaarten mee te spelen.

Iedere beurt bestaat uit 5 stappen: prepare, draw, move, deplay & end. Het enige doel van het spel? Zo snel mogelijk je tegenstander zijn deck kaarten laten afnemen tot hij er uiteindelijk geen meer over heeft.

Ons verdict over Siege Storm

Het spel is een heerlijke mix tussen eenvoud en doordachte tactiek. De regels zijn helder en duidelijk te begrijpen. Het ideale game om de avond mee te starten voordat je naar het zwaardere werk grijpt.

Je kaarten zijn hier alles. Je aanvalspunten, verdediging, levenspunten en je levenslijn. Als speler moet je constant op zoek gaan naar een balans tussen levenspunten opofferen om de vijand met de grond gelijk te maken en jezelf ingraven terwijl je tegenstander zichzelf een vroegtijdig graf inspeelt. Dit ogenschijnlijk eenvoudige systeem zorgt voor een resem aan mogelijke tactieken die je kan hanteren om je aan de overwinning te helpen.

Siege Storm is een cardgame waar je in een sneltempo aan verslaafd geraakt. Iedere spelsessie duurt 20 à 30 minuten en laat je altijd verlangen naar meer. Gelukkig is Awaken Realms ondertussen volop bezig met een uitbreiding voor dit meesterlijke spel met meer facties en spelmodi.

-Rufus Verswijvel

IG @boardgamepirate