GAMES. The Crew 2

Bij zijn lancering eind 2014 kon The Crew ons maar matig overtuigen. Maar dat maakte de game van Ubisoft ruimschoots goed met enkele geslaagde updates. Neemt The Crew 2 bijna vier jaar later een betere start?
door
Mare
Leestijd 3 min.

Op het vlak van racegames was 2017 het jaar van de simulaties. 2018 slaat een heel andere richting in, met titels die duidelijk de arcadekaart trekken. Na Burnout Remastered, Gravel en Onrush – en in afwachting van Forza Horizon 4 na de zomer – zet The Crew 2 alles in op fun en minder op realisme. Deze opvolger, weer ontwikkeld door Ivory Tower, herneemt de basis van de originele game maar pakt uit met een heleboel nieuwigheden.

Richting Amerika, dat gereconstrueerd is in een gigantische open wereld. Niet echt op schaal, want je kan vrij makkelijk en zonder de minste laadtijd van Los Angeles naar New York vlammen: in 45 minuten met de auto en in 25 minuten per vliegtuig.

14 disciplines

Zoals vaak in dit soort games, is het scenario bijkomstig en slechts een voorwendsel om met een heleboel voertuigen door verschillende landschappen te sjezen. Op dat vlak is The Crew 2 alvast een schot in de roos. Met veel variatie in de races en voertuigen. Niet alleen op het vasteland, maar deze keer ook op het water en in de lucht, met vliegtuigen en boten. In totaal zijn er vier categorieën (Street Racing, Off-Road, Freestyle en Pro Racing) en maar liefst veertien disciplines, waaronder drift, motorcross, monstertruck en zelfs F1.

Alle voertuigen zijn heel toegankelijk en 100% arcade. Je kan het decor naar hartenlust vernielen, nitro gebruiken en spectaculaire jumps maken. Alleen jammer dat een onnozele stoeprand van 30 centimeter je hele race kan verpesten. En dat niet alle disciplines even geslaagd zijn. De motorcross en Hyper Boat konden ons allerminst overtuigen.

The Crew 2 speelt zich af in een immense open wereld waarin je vrij gaat naar waar je wilt, met het voertuig dat je wilt. De map is bezaaid met proeven en challenges, zoals zo snel mogelijk een flitser voorbij vlammen of onderweg een wild dier fotograferen. Al blijft al die ruimte een beetje onderbenut. Je kan op elk moment rechtstreeks naar gelijk welke proef gaan via het menu ‘Activiteiten'.

Een paar minpuntjes

Tussen twee WK-matchen door beleefden wel veel plezier aan The Crew 2. Het gevoel van snelheid en de graphics zijn erg geslaagd. Er is duidelijk ook veel werk gestoken in de modellering van de voertuigen. De Xbox One X versie die Metro getest heeft, ziet er adembenemend uit. Al gooien enkele elementen toch wat roet in het eten. Je auto kan bijvoorbeeld niet beschadigd geraken. Je hebt altijd een internetverbinding nodig (ook als je solo speelt) en sommige disciplines lijken wel heel snel in elkaar geflanst.

Al bij al is The Crew 2 fun, mooi en gevarieerd. Een interessante sequel met tientallen uren spelplezier voor wie niet op zoek is naar realisme, maar eerder naar toegankelijkheid en intense sensaties. Helaas zetten een paar gebreken en minder geslaagde disciplines een domper op de feestvreugde. Hopelijk onthult The Crew 2 net als zijn voorganger zijn volledige potentieel binnen enkele maanden. Tot dan is het niet meer dan leuk tijdverdrijf voor de vakantie.

(tw)