'Game of Thrones' redt boerderij van faillissement

'Game of Thrones' redt boerderij van faillissement

De boerderij kampte met financiële problemen, toen producers van tv-serie 'Game of Thrones' plots aanklopten. Ze waren geïnteresseerd in de zeldzame soorten die gekweekt worden op de boerderij.

"Alle dieren op de achtergrond, zoals kippen, geiten, ganzen, honden of herten ... Ik lever ze allemaal aan", vertelt Kenny Gracey, de eigenaar van de boerderij, aan Sky News. "Het is een fantastische aanwinst en zelfs een redding voor onze hoeve." Alle dieren die op het scherm verschijnen, zijn zeker van een veilige thuis voor de rest van hun leven.

Boer Gracey is niet de enige Noord-Ier die zijn dieren leent voor 'Game of Thrones'. "Op een dag kreeg ik een telefoontje van een fokker. Hij zei dat een tv-show mijn honden wou gebruiken. Ik bracht ze naar het huis van de fokker, waar de dierentrainers van 'Game of Thrones' foto's namen en zo begon het", aldus William Mulhall, die nu Direwolf Tours runt. Zijn Northern Inuit dogs vertolk 'Summer' en 'Greywind' en lokken tegenwoordig fans van over de hele wereld naar Noord-Ierland.

Zelfs dode dieren pikken een graantje mee van de aanwezigheid van de serie in Noord-Ierland. Taxidermiste Ingrid Houwers staat ervoor in dat vulstukken en kostuums gemaakt worden van dieren die op een ethische manier zijn gestorven.

"Het geeft hen een tweede leven. In plaats van bewonderd te worden in een muziek, leven ze verder als een soort van filmster. Andere voorwerpen gaan dan weer naar de tentoonstellingen. Zij helpen mensen begrijpen hoeveel werk erin kruipt om deze fantasyreeks tot leven te wekken.

Wie de beestjes van 'Game of Thrones' aan het werk wil zien, zal nog even moeten wachten. Normaal gezien verschijnt een nieuw seizoen in het voorjaar, maar de makers hebben de release dit jaar uitgesteld naar de winter.