Game of Thrones is eindelijk terug

Game of Thrones is eindelijk terug

! SPOILER ALERT !

De druk was voor de makers dus groter dan ooit. De scenarioschrijvers beschikten niet meer over materiaal uit de boeken en schreven een volledig originele verhaallijn.

HBO heeft al wat hints weggegeven in enkele zeer aantrekkelijke teasers. Dé grote vraag die iedereen zich stelt, is natuurlijk: is Jon Snow nu echt dood? Wel, tot spijt van wie 't benijdt: hij is in de eerste aflevering inderdaad het hoekje om. HBO gaf deze synopsis vrij: ‘Jon Snow is dood. Daenerys ontmoet een heel sterke man. Cersei ziet haar dochter nog een keer.' Maar de flaters van enkele acteurs en Kit Haringtons aanwezigheid op de set laat vermoeden dat Snows dood wellicht niet onomkeerbaar is.

Een aantal geluksvogels heeft de eerste aflevering ‘The Red Woman' in sneak-preview kunnen zien. En ook al hebben ze moeten beloven dat ze niets zouden verklappen, toch is er wat af te leiden uit hun eerste indrukken. In tegenstelling tot eerdere seizoenen zou dit zesde salvo behoorlijk heftig van wal steken. We pikken de draad op waar hij op het einde van vorig seizoen is blijven liggen en deze eerste aflevering zit, naar verluidt, tjokvol onverwachte wendingen. Volgens Entertainment Weekly zullen zelfs de meest doorgewinterde fans sommige plot twists niet zien aankomen'.

Behalve Jon Snows dood zagen we op het einde van het vijfde seizoen ‘Witte Lopers' in gevechtsformatie. De dreigende sfeer zit er dus goed in voor dit nieuwe seizoen.

Ontwikkeling van de personages

De erg duistere teasers leren ons ook een en ander over de personages. Zoals: Ramsay is nog steeds een even grote sadist, en hij trekt ten strijde tegen de Nachtwacht en de Wildlings. Er komt ook een flashbacksequentie met Ned Stark, waarin we meer te weten komen over de oorsprong van Jon Snow. Cersei, die in het vorige seizoen is vernederd, ‘kiest voor het geweld'. De nog altijd blinde Arya vervolgt voor haar part haar ‘vorming' om niemand te worden. Haar zus Sansa, die we met Theon op de vlucht hebben zien slaan, zet haar ontsnapping voort en zal ongetwijfeld op wraak zinnen. De jonge Bran, die in seizoen vijf niet voorkwam, keert nu terug in het gezelschap van Hodor. Tenslotte zien we de draken van Daenerys, na een forse groeischeut, verwikkeld in een epische scène.

De nieuwe gezichten

Zoals in elk nieuw seizoen doen ook hier nieuwe personages hun intrede. Melisandre, die in dit seizoen erg bang is, is niet meer de enige heks in de reeks. Ania Bukstein speelt namelijk de ‘hogepriesteres' Kinvara. De Deense acteur Pilou Asbæk is aangetrokken om Theons oom, Euron Greyjoy, gestalte te geven. We komen ook veelvuldig Dothrakis tegen, zoals hun nieuwe leider Khalassar, vertolkt door de Nieuw-Zeelander Joe Naufahu. Bovendien ontdekken we eindelijk de trekken van de vader en broer van Sam Tarly, respectievelijk gespeeld door James Faulkner en Freddie Stroma.

Alles bij elkaar maken zo'n twintig nieuwe personages hun opwachting in dit zesde seizoen, die de kijkers ongetwijfeld meermaals met verstomming zal slaan! (mb)