Galawedstrijd van Kompany bij City wordt sterrenparade

Galawedstrijd van Kompany bij City wordt sterrenparade

De galamatch van Vincent Kompany bij Manchester City lokt een rist vedetten naar het Etihadstadion. De Citizens maakten op hun website de namen bekend van de sterren die volgende week woensdag (11 september) zullen opdraven tijdens de 'testimonial' van Kompany.

Deze zomer nam Kompany na elf jaar afscheid van Manchester City, de club waarmee hij twaalf prijzen won waaronder vier landstitels. Om de skipper gepast uit te wuiven, krijgt Kompany een galawedstrijd waarin een selectie Manchester City legendes het opneemt tegen een team Premier Legue All-Stars.

Zullen onder meer opdraven: Thierry Henry, Robin van Persie, Paul Scholes, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas, Edwin van der Sar, Phil en Gary Neville, Sergio Aguero, Edin Dzeko, Mario Balotelli en David Silva. Kompany zelf sukkelt met een blessure en zal waarschijnlijk moeten toekijken. Pep Guardiola en Roberto Martinez zullen elk een team coachen.

De opbrengst van het galaduel is bestemd voor Tackle4MCR, een initiatief dat Kompany op poten zette met de burgemeester van Manchester Andy Burnham en dat gericht is op het helpen van dak- en thuislozen in Manchester.

bron: Belga