Gala van de Flandrien - Peter Sagan is opnieuw de internationale Flandrien

Gala van de Flandrien - Peter Sagan is opnieuw de internationale Flandrien

Wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) is woensdag op het Gala van de Flandrien in Oostende uitgeroepen tot Internationale Flandrien van 2016. Op de erelijst volgt de 26-jarige Slovaak zichzelf op. Hij nestelt zich naast de Brit Mark Cavendish en de Zwitser Fabian Cancellara, die de trofee ook twee keer wonnen. Sagen veroverde in 2016 niet alleen een tweede regenboogtrui. Hij kroonde zich ook tot de eerste Europees kampioen op de weg bij de elite, won onder meer de puntentrui en drie ritten in de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

De Flandrien Van Het Veld, die voor de derde keer werd uitgereikt, ging naar Wout van Aert. Die veroverde het voorbije seizoen de wereldtitel en was eindwinnaar in de Superprestige, de Wereldbeker en de bpost bank Trofee. Hij volgt de Nederlander Mathieu van der Poel op de erelijst op.

De Flandrienne is voor het derde jaar op rij Jolien D'hoore, die in augustus brons pakte op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in het omnium en afgelopen zondag in Parijs de eerste Europese kampioene in de ploegkoers werd met Lotte Kopecky.

In de jongerencategorieën zijn de Flandriens Bjorg Lambrecht (U23), Jasper Philipsen (junioren) en Thibaut Ponsaerts (nieuwelingen).

.

bron: Belga