Gadgets voor elke dag

Gadgets voor elke dag

Door Clement Dormal

1.?Smart speaker

Met de opkomst van artificiële intelligentie duiken smart speakers almaar vaker op in onze woning. Wat Siri en Cortana doen voor je smartphone, doet deze personal assistant voor je huishouden. Je kan hem vragen om Netflix op te zetten, de lichten aan te doen of een pizza te bestellen.

150 euro

2.?Epson fotoscanner

Iedereen heeft er wel een op zolder of onder zijn bed. Fotoalbums en schoendozen vol oude foto's, toen souvenirs nog niet digitaal waren. Oude kiekjes zijn meestal de waardevolste, maar die vergeten we ook het snelst omdat ze ergens zorgvuldig opgeborgen liggen. De oplossing? Scan ze en upload ze in alle veiligheid naar je toestellen, zodat je ze weer naar hartenlust kan delen. De nieuwe Epson-printer doet het allemaal voor jou in een handomdraai, want hij is niet voor niets de snelste fotoscanner ter wereld. Tot 30 foto's in 30 seconden!

599 euro

3.?Sleutelvinder

Ooit al eens wanhopig op zoek geweest naar je autosleutels op het moment dat je dringend moet vertrekken? In je handtas of broekzak, onder een kussen of in de kamer ernaast… ze liggen vaak op de onmogelijkste plekken. Maak het jezelf makkelijk met de connected Tile-sleutelhanger. Sleutels kwijt? Gewoon even je smartphone erbij nemen en ze laten rinkelen. Gevonden! De Tile werkt trouwens ook in omgekeerde richting, om je smartphone op te snorren. Werkt via bluetooth over een afstand van 26 meter.

26,99 euro

4.?Draadloze oplader

Houdt jouw telefoon het ook geen dag meer vol? Ben je het beu dat er overal in huis kabeltjes liggen? Hoog tijd voor een draadloze oplader. Heel wat smartphones zijn tegenwoordig compatibel met die technologie van magnetische inductie. Que? Als de telefoon en oplader in elkaars buurt liggen, ontstaat er een elektromagnetisch veld dat energie genereert en je batterij weer oplaadt. Ze bestaan in allerlei kleuren en afmetingen, en sommige laden zelfs twee telefoons tegelijk op. Check eerst wel even of jouw smartphone compatibel is met het model van de lader.

24,99 euro

5.?USB-handverwarmers

Ben jij ook zo iemand die de hele winter met verkleumde handen rondloopt? Zelfs binnen, als je met je laptop in de weer bent? Dan zijn deze USB-handverwarmers in de vorm van toast of panda's geknipt voor jou. Met ‘open' vingers om gewoon te kunnen blijven werken én er cute uit te zien. Op internet vind je trouwens nog een heleboel andere van die USB-verwarmers. Voor je tas thee, bijvoorbeeld.

34,95 euro

6.?Toiletpiano

Brengt boodschap ‘nummer 2' de virtu­oos in jou naar boven? Of vind je naar het toilet gaan puur tijdverlies? Dan is deze toiletpiano jou op het lijf geschreven. Mits wat oefenen, speel je binnen de kortste keren ‘Für Elise' vanop je porseleinen troon. Roll over, Beethoven!

25,90 euro