Ga relaxed de zomer in met deze draagbare oven

Ga relaxed de zomer in met deze draagbare oven

De zomer komt er aan en dan is het perfect weer om de barbecue terug van onder het stof te halen. Voor wie er geen heeft, geen paniek. Vanaf nu is de 'Roccbox' een volwaardig alternatief. Deze draagbare oven is niet alleen erg handig, het is ook veel sneller.

De Amerikaanse ondernemer Tom Gozney werkte de afgelopen drie jaar aan zijn 'Roccbox'. Het resultaat is een draagbare oven van 16 kilo. Die kan je via de koker onderaan verwarmen door zowel hout te verbranden als gas te gebruiken. Volgens Gozney  kan de oven zowel bakken als braden en bereikt het zijn toptemperatuur van 500 graden Celsius in amper 10 minuten. Een pizza zou je zo in slechts 90 seconden volledig kunnen opwarmen. Bovendien kan je de poten inklappen en zo het toestel gemakkelijk opbergen. De buitenkant is goed geïsoleerd om verbrandingsgevaar te beperken.

"Koken met vuur bestaat waarschijnlijk al bij 250.000 jaar. Het is een boeiende ervaring en bovendien een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het opnieuw verbinden van onze wortels met het creëren van adembenemend en prententieloos eten is een proces dat elke cultuur met elkaar kan verbinden. Roccbox maakt het dan ook mogelijk dat elke maatschappij en elke cultuur opnieuw een kookstijl kan benaderen die voor velen onbereikbaar was. Roccbox is meer dan een oven, het is een levenstijl", zo vertelt Gozney ietwat filosofisch over zijn creatie.

Roccbox wordt verwacht in september op de markt te komen. De uitvinder is dan ook nog druk aan het fundraisen. De prijs wordt geschat op ongeveer 400€.

© Roccbox