Furry's en Syrische vluchtelingenkinderen kunnen het prima met elkaar vinden

Furry's en Syrische vluchtelingenkinderen kunnen het prima met elkaar vinden

Het Canadese hotel ving dit weekend een groep Syrische vluchtelingen op. Op hetzelfde moment vond er ook een conventie voor furry's plaats. Dat zijn mensen die uitermate geïnteresseerd zijn in dieren met menselijke kenmerken. Sommige leden van deze subcultuur verkleden zich voor zulke gelegenheden in mensachtige dieren.

De uitbaters van het hotel vreesden een cultuurclash en vroegen aan deelnemers van de conventie om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen zich veilig en welkom zouden voelen. Dat hield in dat ze moesten oppassen met handgebaren, die verschillen van cultuur tot cultuur, en dat ze moesten weten dat niet iedereen het ziet zitten om te interageren met mensen in een dierenpak.

Culture shock much? Some Syrian newcomers are staying at a hotel where the #VancouFur furry convention is going on. pic.twitter.com/rPi6HN72Lz

— Ziya Tong (@ziyatong) 8 maart 2016

De vrees bleek echter ongegrond. Vooral de kinderen vermaakten zich met de furry's: ze dansten en speelden samen en er was geen vuiltje aan de lucht. Deelnemer Mike Schmidt vatte het perfect samen op lokale nieuwssite Vancity Buzz. "Een van de vele hoogtepunten was de interactie met de Syrische vluchtelingenkinderen. Voor hen waren wij vleesgeworden tekenfilms en wij mochten optreden voor een bijzonder dankbaar publiek. Een win-winsituatie als je het mij vraagt. De ouders zochten het contact ook op en namen foto's met ons", aldus Schmidt.

@Kablappy @ziyatong I have mostly khord and crazy Joe but do have a video with a dragon! pic.twitter.com/tSnfZl17NP

— Dray (@LiveitRivet) 8 maart 2016

#furries and Syrian refugees! What a surprise for them xD #vancoufur pic.twitter.com/V6GxTVC0d2

— JayCat (@JayTweet) 7 maart 2016

@pathhyena @VancouFUR @expressfur

Done we made there day <3 pic.twitter.com/upwmwQEvQf

— Furnal Equinox Lynx (@Jinxthelynx) 8 maart 2016

  Foto: EPA / J. Wolf