Furious 8 officieel aangekondigd

Furious 8 officieel aangekondigd

Je kon er je hele fortuin om verwedden want iedereen wist dat 'One last ride' maar een holle bewering was zolang er geld in het laatje komt. Furious 7 zou de laatste film van de Fast and Furious-franchise worden, maar niets is minder waar.

Vin Diesel kondigde Furious 8 officieel aan. De film zal op 14 april 2017 in de bioscoop verschijnen. "Het betekent veel voor mij om groen licht te krijgen van jullie," zei Vin Diesel tijdens de aankondiging. "We waren duizelig en opgewonden. Jullie geven me zoveel vertrouwen en er is zoveel liefde."

Op verschillende momenten na de schokkende dood van hoofdrolspeler Paul Walker leek het erop dat Universal de stekker uit de reeks zou trekken, maar uiteindelijk besloot de studio om toch door te gaan. Door middel van special effects en geavanceerde technieken werd er een virtuele Paul Walker gecreëerd die nog één keer met Vin Diesel zou uitrijden voor ze hun eigen weg zouden gaan.

Universal wil de weg die Diesel met zijn hoofdpersonage is ingeslagen nu ook verfilmen. "Jullie zijn al die tijd enorm trouw geweest," zei de acteur. "Jullie hebben ons geholpen om geschiedenis te schrijven."

Furious 7 leverde meer dan 1,15 miljard dollar op waardoor de film de 7de meest winstgevende film aller tijden is. Het is waarschijnlijk omwille van die ongelooflijke opbrengst dat er nog een achtste film gemaakt wordt van een reeks die eigenlijk al een passend slot heeft gekregen.