Fruitboer uit Wales creëert per ongeluk heetste chilipeper ter wereld

Fruitboer uit Wales creëert per ongeluk heetste chilipeper ter wereld

Een boompje van amper één meter hoog bracht een duivelshete chilipeper voort, de Dragon's Breath chilipeper. Hij werd gekweekt in samenwerking met enkele wetenschappers die geloven dat de olie van chilipepers als alternatief verdovingsmiddel kan dienen.

Smith plantte zijn boompje voor andere redenen. De Welshman doet al acht jaar aan competitief show-tuinieren. Hij vond het boompje erg mooi en dacht er wel mee te kunnen scoren op de Chelsea Flower Show van volgende week.

Dragon's Breath

Uit nieuwsgierigheid proefde Smith van de peper die hij kweekte. "Ik legde een stukje op het tipje van mijn tong. Het brandde verschrikkelijk", vertelt de fruitboer aan de Britse krant The Telegraph. "Terwijl de hitte maar bleef toenemen, spuwde ik het in minder dan tien seconden uit".

De man had nooit verwacht dat zijn pepers de heetste ooit zouden zijn. "Ik hou zelfs niet eens van spicy", aldus de fruitboer. Smiths Dragon's Breath-chilipepers kregen een heetheidsscore van 2,48 miljoen op de schaal van Scoville. Daarmee verbreken ze het record van de Carolina Reaper-pepers (2,20 miljoen).