Frituur maakt kroket met bijzondere vulling

Frituur maakt kroket met bijzondere vulling

De kroket met chocoladevulling werd uitgevonden door Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen van de Frietboutique en banketbakker Anton de Heer. "In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan voor wat extra pit."

Gefrituurde chocoladebon

Al is niet iedereen blij met deze nieuwe variant van de oer-Hollandse kroket. "Een kroket hoort hartig te zijn", zegt foodblogger Claartje Schröder aan RTL Nieuws. "Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocoladebonbon. Waar de grens precies ligt, dat weet ik niet. Maar ik vind dat je dit geen kroket mag noemen. Ik zou het moeten proeven. Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Dat is misleidend."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Anton Anton! ? Een samenwerking met onze lievelings bakker. Chocolade in een kroket. De Choc-Krok dus. Tip; Genadeloos lekker op een vers wit broodje. Kom dat proeven! ??? #chocolade #kroket #frietboutique

Een bericht gedeeld door Frietboutique Rotterdam (@frietboutiquerotterdam) op