Fris met kans op hagel

Fris met kans op hagel

Het blijft vanmiddag wisselend tot zwaarbewolkt en vrij fris voor de tijd van het jaar. Enkele korte buien, wat korrelhagel en een donderslag zijn niet uitgesloten, voorspelt het KMI. In het noorden van het land wordt het in de loop van deze middag stilaan droger en zonniger. De maxima klimmen tot hooguit 12 graden. Vanavond is het droog met brede opklaringen, al loopt de bewolking vanaf middernacht opnieuw toe vanaf het noordwesten. De minima liggen tussen -2 en 5 graden, in de Ardennen is er kans op rijm- en ijsplekken.

Het blijft ook begin volgende week wisselvallig en fris met kans op buien. De maxima bereiken morgen 12 graden, met kans op een plaatselijke bui overdag. Maandagavond neemt de buienkans af, al blijft het 's nachts nog grotendeels bewolkt. In de Ardennen kunnen lage wolken het zicht beperken. Het gaat opnieuw licht vriezen in de Hoge Venen, elders liggen de minima tussen 2 en 3 graden.

Dinsdag is het opnieuw wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een licht buitje. Het blijft fris voor de tijd van het jaar met maxima van 8 tot 13 graden.

Woensdag begint met de doortocht van een regenzone, daarna krijgen we onstabiel weer met opklaringen, buien en kans op onweer. De maxima klimmen opnieuw niet hoger dan 13 graden.

Donderdag is het wisselend bewolkt met soms stevige buien en opnieuw kans op onweer. De maxima klimmen dan wel tot 15 graden in het centrum.

Ook voor vrijdag, zaterdag en zondag ziet het er niet goed uit. Vrijdag krijgen we mogelijk buien en onweer met maxima tot 15 graden, het weekend wordt opnieuw nat, winderig en fris.

bron: Belga