Fraudeonderzoek Belgisch voetbal - Standard neemt akte van deelname aan poulefase van Europa League

Fraudeonderzoek Belgisch voetbal - Standard neemt akte van deelname aan poulefase van Europa League

Standard neemt akte van de beslissing van de Europese voetbalbond UEFA om het ticket van KV Mechelen voor de poulefase van de Europa League definitief af te nemen. België behoudt wel zijn vijf Europese tickets, waardoor de Rouches de plaats innemen van Malinwa in de groepsfase. "Nu kunnen we in alle sereniteit onze volgende sportieve uitdagingen voorbereiden", reageerde Standard bij Belga. De Europese voetbalbond bevestigde dat KV Mechelen komend seizoen niet Europees zal spelen, zoals eerder opgelegd door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Het Belgisch voetbal behoudt wel zijn vijf Europese tickets.

De plaats van KV Mechelen in de groepsfase van de Europa League wordt ingenomen door Standard. De Rouches moeten daardoor niet langer aantreden in de derde voorronde. Antwerp moest in principe volgende week al Europees debuteren in de tweede voorronde tegen het Roemeense Viitorul Constanta, maar krijgt nu het ticket van Standard in de derde voorronde en komt pas op 8 juli een eerste keer in actie.

AA Gent zat in de wachtkamer, maar speelt nu toch Europees voetbal dit seizoen. Op 25 juli komt Viitorul Constanta op bezoek in de Ghelamco Arena, een week later vindt de terugmatch in Roemenië plaats.

Bron: Belga