Fransen overtreden niet langer de wet als ze aan bureau lunchen

Fransen overtreden niet langer de wet als ze aan bureau lunchen

De lunch van heel wat Fransen zal voortaan zorgelozer kunnen verlopen nu werknemers in sommige bedrijven niet langer de wet overtreden als ze aan hun bureau eten. Dat was namelijk lang verboden door een oude regel die bepaalde dat 'le pause déjeuner' niet op de werkvloer genuttigd mocht worden. In een decreet dat zondag gepubliceerd werd, stelt de overheid nu dat het in sommige gevallen tijdelijk wel toegestaan is, schrijft CNN Business.

Alleen in grotere bedrijven

Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen niet met elkaar in contact komen tijdens de lunch en zo het coronavirus zouden overdragen. De tijdelijke aanpassing geldt wel enkel in bedrijven met meer dan vijftig werknemers en waar de indeling van de cafetaria niet toelaat om de regels van de social distancing te respecteren. In Frankrijk moeten mensen minstens een meter afstand houden van elkaar als ze geen mondmasker dragen.

Eten neemt een belangrijke plaats in in de Franse cultuur en 'le pause déjeuner' is dan ook een heilig huisje. Voor de pandemie was het de gewoonte dat Franse werknemers 's middags van een twee- of driegangenmenu genoten in een restaurant in de buurt, maar sinds oktober zijn de restaurants en cafés in heel het land gesloten.