Franse vrouw kan zonder woonst vallen omdat ze duiven voederde

Een Franse vrouw heeft van haar medebewoners te horen gekregen dat ze haar op straat willen zetten. Ze sleepten haar voor de rechter omdat de oude dame jarenlang duiven voederde uit haar raam.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Marie Di Frenza uit het Franse Sète werd in 2013 voor de rechter gedaagd door de mede-eigenaars van haar appartementsgebouw. De vrouw gaf voedsel aan duiven uit haar raam en daar hadden de buren genoeg van.

Volgens de bewoners zou het gebouw er vuil uitzien en zorgen de dieren voor geluidsoverlast. De oudere dame won de eerste rechtzaak, maar verloor het beroep in 2015. Ze kreeg toen te horen dat ze tot 31 mei 2017 had om de woning te verlaten.

Steuncomité

Di Frenza blijft voet bij stuk houden en verlaat haar woning niet. Mogelijk wordt ze binnenkort hardhandig haar huis uitgezet, maar een steuncomité helpt haar met de oneerlijke strijd. De groep bestaat uit ongeveer 30 vrienden die dagelijks langskomen, voor het geval dat er ooit een deurwaarder zou verschijnen.

"Ik heb sinds het eerste proces geen enkele vogel nog eten gegeven", zegt Di Frenza. Iedereen die de vrouw steunt is ervan overtuigd dat ze het slachtoffer is van leugens om haar uit het huis te krijgen.