Franse uitvinder laat scheten naar bloemen en chocolade ruiken

Franse uitvinder laat scheten naar bloemen en chocolade ruiken

Christian Poincheval is een 65-jarige uitvinder die de afgelopen acht jaar van zijn leven gewijd heeft aan het beter laten ruiken van scheten. Hij beweert dat zijn Lutin Malin, een soort pil, de spijsvertering verlicht en scheten laat ruiken naar rozen of viooltjes. Poincheval zegt dat zijn nieuwste creatie die net op tijd voor de feestdagen te koop is, scheten laat ruiken naar chocolade.

Volgens de website van Poincheval kwam hij op het idee toen hij dineerde met vrienden. Eén van hen had een opmerkelijk winderige dag en verpeste het etentje met zijn slecht geurende scheten. "We zaten aan tafel en we konden niet stoppen met het laten van scheten. Het was zo erg dat we er bijna in stikten. Ik besloot toen dat ik er iets aan moest doen," legt Poincheval uit.

En dus creëerde hij een pil die de negatieve kant van winderigheid oplost. De uitvinder zegt dat de pillen gemaakt zijn van biologische ingrediënten als bosbessen, venkel en zeewier en hij verkoopt er een paar honderd per maand. "Rond Kerstmis is er altijd een sterke stijging in de verkoop." Een fles van 60 pillen kost ongeveer 10 euro, wat schrikbarend laag lijkt voor iets dat vreselijke geuren goed laat ruiken.