Franse avonturier drijft Atlantische Oceaan over in ton

Een 72-jarige Franse avonturier is op het Caribische eiland Martinique aangekomen nadat hij met succes de Atlantische Oceaan overstak in een tonvormige oranje capsule. Hij gebruikte enkel de stroming van de oceaan en overleefde op vis en proviand dat schippen hem aanreikten.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Jean-Jacques Savin vertrok eind december vanop de Canarische Eilanden in Spanje. Op 27 mei kwam de ex-militair en triatleet na een reis van in totaal 127 dagen en 5.800 kilometer aan in de Caraïben. Ondanks het feit dat Savin vier kilo afviel was hij in goede gezondheid.

(Lees hieronder verder)

AFP / L. Chamoiseau

Crowdfunding

“Het was een boeiende, maar zeer riskante reis”, vertelt hij na aankomst in de haven Fort-De-France, de hoofdstad van het eiland Martinique. De avonturier overleefde voornamelijk op gevriesdroogd voedsel, vers gevangen vis en proviand van voorbijvarende schepen.

Boek

Savin bracht meer dan vier maanden door in de ton. Die is 3 meter lang en 2.10 meter breed. Dat is genoeg voor een stapelbed, keuken, opslagruimte en een doorzichtbare vloer waardoor hij vissen kon observeren. De capsule is gebouwd om weerstand te bieden aan golven en potentiële orka-aanvallen. Om stroom op te wekken voor zijn communicatie en GPS gebruikte Savin een zonnepaneel. Binnenkort brengt de Fransman een boek uit over zijn spectaculaire reis.

AFP/ G. Gobet