Frankrijk houdt België van stunt in Davis Cup

Frankrijk houdt België van stunt in Davis Cup

Na het dubbelspel van zaterdag, waarin Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet het haalden van Ruben Bemelmans en Joris De Loore, begonnen de Belgen met een 2-1 achterstand aan de derde wedstrijddag. In het kolkende Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d'Ascq moesten de laatste twee enkelspelen dus gewonnen worden, te beginnen met de clash tussen David Goffin (ATP 7) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15).

In het duel tussen de beste Belgische en de beste Franse tennisser kwam de Luikenaar als overduidelijke winnaar uit de bus. Goffin trok de lijn van de voorbije Masters gewoon door en versloeg Tsonga in drie sets, waarvan enkel de eerste felbevochten was: 7-6, 6-3 en 6-2. "Tegen deze Goffin valt weinig te beginnen", gaf de Fransman na afloop toe.

Mister Davis Cup

Alle hoop kwam zo op de schouders van Steve Darcis (ATP 76, foto) terecht. De Luikenaar kon zijn reputatie van ‘Mister Davis Cup' echter niet opnieuw waarmaken. Tegen Lucas Pouille (ATP 18) onderging hij vanaf het begin van de wedstrijd de wet van de sterkste. Darcis gaf meteen zijn opslag prijs en kon daarna eigenlijk geen vuist meer maken. In drie korte sets (6-3, 6-1 en 6-0) was het pleit beslecht. Voor Frankrijk is het al de tiende eindzege in de Davis Cup.