François Marquet ruilt Waasland-Beveren voor Oostende

François Marquet ruilt Waasland-Beveren voor Oostende

Oostende heeft zich met middenvelder François Marquet versterkt. Dat meldde de club van trainer Gert Verheyen vandaag. De 23-jarige Luikenaar komt transfervrij over van Waasland-Beveren. Hij tekende aan de kust voor drie seizoenen en krijgt er het rugnummer 8. Marquet is een jeugdproduct van Standard, waar hij in 2013 bij het eerste elftal debuteerde. Na een uitleenbeurt aan Jong PSV verkaste hij in 2015 naar Moeskroen-Péruwelz. Daar pikte Waasland-Beveren hem een jaar later op.

Verheyen kent Marquet van bij de U19. "Hij was een vaste waarde bij mijn jonge Duivels op een middenveld met onder andere Leander Dendoncker en Pieter Gerkens. Hij heeft uitstekende voeten en moet bij ons voor creativiteit zorgen. Hij is een speler met enorm veel potentieel en zal zich willen bewijzen, nadat hij een moeilijker seizoen had bij Waasland-Beveren. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn niveau van bij Moeskroen kan terugvinden."

Marquet is erop gebrand om iets terug te doen voor de coach die hem lanceerde bij de jonge Rode Duivels. "Ik heb de ambitie om me opnieuw te tonen. Het maakt me trots dat Oostende me wil. Ik wil de club daarom bedanken voor het vertrouwen. Het seizoen mag beginnen. Met Verheyen als coach heb ik een ongelofelijk mooi jaar beleefd bij de jonge Duivels. Bij Waasland-Beveren zat ik wat op een dood spoor, dus ik ben heel gretig om te tonen dat ik nog altijd dezelfde speler ben als enkele jaren geleden in Moeskroen."

bron: Belga