Francken haalt fors uit naar Orde van Vlaamse Balies

Francken haalt fors uit naar Orde van Vlaamse Balies

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) haalt fors uit naar de Orde van Vlaamse Balies. Volgens Francken doet de orde aan politiek en zijn ze "de zoveelste opengrenzen-ngo met een links activistische agenda". Dat zegt Francken na kritiek van de Orde van Vlaamse Balies op de opening van vijf 'family units' in het gesloten repatriëringscentrum 127bis in Steenokkerzeel. De kinderrechten zijn belangrijker dan de administratieve situatie van de ouders. Het belang van kinderen moet altijd voorgaan op andere overwegingen. Dat zei de Orde van Vlaamse Balies gisteren naar aanleiding van de opening van een aantal speciale units voor uitgeprocedeerde gezinnen in het gesloten centrum van Steenokkerzeel.

De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, wijst erop dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens België al bij herhaling heeft veroordeeld omdat kinderen van hun vrijheid worden beroofd wegens omstandigheden waar ze zelf niet verantwoordelijk voor zijn. "Het maakt daarbij niet uit hoe die opsluiting wordt genoemd", zegt woordvoerder Hugo Lamon. "Het resultaat is dat het ontnemen van hun vrijheid aan kinderen een traumatische ervaring oplevert. Zij moeten niet boeten omwille van de administratieve situatie van hun ouders."

Staatssecretaris Francken is niet opgezet met de kritiek van de Orde van Vlaamse Balies. Op Twitter haalt hij fors uit naar de Orde. "Die Orde doet gewoon aan politiek, ze zijn de zoveelste opengrenzen-ngo met een links-activistische agenda", stelt hij. "En de duizenden advocaten die zwijgen en slikken dit. Ik ontmoet heel vaak advocaten, overgrote deel steunt me volledig. Wat een markant verschil met 'hun' Orde", tweet Francken nog.

bron: Belga