Fototip 6: Je foto's bewaren

Fototip 6: Je foto's bewaren

Met smartphones, tablets en digitale camera's was het nog nooit zo simpel om foto's te maken. Maar het was ook nog nooit zo makkelijk om al die digitale souvenirs te verliezen. Nochtans zijn er oplossingen genoeg.

Al je foto's veilig op één plek

Irista is het platform dat Canon in 2014 lanceerde. Gebruikers kunnen er al hun foto's en video's op één veilige plek in de cloud bewaren. Vanaf je computer, smartphone of tablet heb je via Irista veilig toegang tot je hele collectie. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Canon biedt drie abonnementen aan. Het eerste heet Starter en is volledig gratis. Je krijgt 15 GB online opslagruimte. Wie meer wil, kan een betalend abonnement nemen. Voor € 1,99 /maand biedt de formule Plus je 100 GB opslagruimte en voor € 11,99 /maand krijg je met Premium 1 TB. In alle drie de formules worden je foto's niet gecomprimeerd en behouden ze hun originele kwaliteit.

Geconnecteerde camera's

Meer en meer camera's zijn uitgerust met wifi-technologie. Je moet dus niet meer wachten tot je thuis bent om je foto's op te slaan of te delen. Je kan ze bijvoorbeeld direct overzetten van je camera naar je smartphone. Of ze veilig opslaan op het Irista-platform van Canon.

Het enige wat je dan nog moet doen, is je beste foto's uitkiezen voor de Metro Photo Challenge!