Foto van aardappel is goed voor één miljoen euro

Foto van aardappel is goed voor één miljoen euro

Lots of startups with great solutions striving for success.. Meanwhile this picture of a potato sells for €1Million pic.twitter.com/u0ZGQHX7I6

— The Startup Van (@Startup_van) 25 januari 2016

De gerenommeerde Ierse fotograaf staat bekend voor portretten van onder andere Johnny Depp, Aung San Suu Kyi en Vanessa Redgrave. Zijn werk verscheen al in tal van internationale bladen en geroemde galerijen. De prijs voor een portret bedraagt doorgaans 200.000 pond (263.000 euro).

Aan The Sunday Times bevestigt de artiest dat hij een print van 'Potato #345' verkocht heeft voor één miljoen euro aan een Europese zakenman. Die viel halsoverkop voor het werk toen hij de fotograaf bezocht.

"Het is niet de eerste keer dat iemand de kunst van mijn muur koopt", zegt Abosch aan The Sunday Times. "Na twee glazen wijn zei hij 'ik hou van dat werk.' Twee glazen later zei hij 'ik wil dat werk echt hebben.' Twee weken later zijn we overeengekomen over de prijs. Ik heb nog nooit een werk zo duur verkocht", aldus Abosch.

Er bestaan nog twee exemplaren van 'Potato #345'. Een is onderdeel van de privécollectie van Abosch, het andere exemplaar schonk hij aan een kunstmuseum in Servië.