Fortuna huurt El Messaoudi van KV Mechelen

Fortuna huurt El Messaoudi van KV Mechelen

Fortuna Sittard heeft Ahmed El Messaoudi voor een jaar gehuurd van KV Mechelen. De middenvelder zette vandaag zijn handtekening onder de huurovereenkomst. "Ik heb de eredivisie altijd al een interessante competitie gevonden vanwege de manier van voetballen en de sfeer. In Sittard is aan sfeer sowieso geen gebrek, heb ik gehoord", zegt de 22-jarige Brusselaar op de website van de club uit Nederlands Zuid-Limburg. "Fortuna is voor mij een goede stap om mij verder te ontwikkelen als speler. Na mijn gesprek met technisch directeur van Fortuna heb ik geen moment geaarzeld om het aanbod te accepteren. Het is voor mijzelf en het team nu zaak er volop tegenaan te gaan in de voorbereiding. Dan weet ik zeker dat we goed beslagen te ijs komen als de competitie begint en dat we op een mooie plek op de ranglijst eindigen."

De huurdeal stemt ook technisch directeur Mustafa Aztopal tevreden. "Achmed is een fysiek sterke verdedigende middenvelder met meer dan honderd wedstrijden ervaring in de hoogste Belgische klasse. Hij past met zijn jeugdigheid, leergierige instelling en ambitie ook prima in de visie van de club."

El Messaoudi speelde in de hoofdmacht van Lierse (2013-2017), dat hem een half seizoen (2015) aan Standard Luik uitleende, en KV Mechelen (sinds januari 2016). Met die laatste club degradeerde hij afgelopen seizoen. Bij het gepromoveerde Fortuna gaat El Messaoudi toch weer op het hoogste niveau spelen.

El Messaoudi speelde voor de Belgische -19 en -21, maar koos vervolgens voor het Marokkaanse nationale elftal.

bron: Belga